Nagrade i certifikati

Nagrade i certifikati

Certifikati

Ilirija d.d. je dobitnica certifikata Platinaste bonitetne izvrsnosti.

ILIRIJA d.d. je dobitnica Platinum certifikata bonitetne izvrsnosti dodijeljenog od Dun&Brandstreet međunarodne tvrtke koja se bavi poslovnim informacijama, analitikom i bonitetnim certificiranjem tvrtki. Platinum certifikat dodjeljuje se isključivo tvrtkama koje imaju natprosječnu bonitetnu izvrsnost odnosno bonitet Golden AAA tri godine zaredom. Tvrtke koje nose platinastu bonitetnu izvrsnost predstavljaju najpouzdaniji, vjerodostojni i niskorizični poslovni subjekt za suradnju sa svim poslovnim partnerima. Platinasti Certifikat najveće je priznanje stabilnom financijskom poslovanju tvrtke, a temelji se na računovodstvenim dokumentima i drugim dinamičnim pokazateljima tvrtki te pokazuje natprosječno sigurno i uspješno poslovanje tvrtke u sljedećih dvanaest mjeseci.

21.01.2022.

Ilirija d.d. je dobitnica certifikata Platinaste bonitetne izvrsnosti.

Platinastu bonitetnu izvrsnost pokazuju isključivo tvrtke koje ostvaruju najveću bonitetnu izvrsnost „Zlatni AAA“ tri godine zaredom te predstavljaju najpouzdaniji, kredibilan i niskorizičan poslovni subjekt za suradnju sa svim poslovnim partnerima: dobavljačima, kupcima, osiguravateljima i drugim poslovnim partnerima.

Svega 0,78% tvrtki u RH je ostvarila pravo na certifikat Platinaste bonitetne izvrsnosti, a prema priznatim kriterijima poslovne analitičke kuće Bisnode, Ilirija pokazuje natprosječno sigurno i uspješno poslovanje te izvanrednu nisku vjerojatnost za nastanak negativnih događaja u sljedećih dvanaest mjeseci.

Certifikat bonitetne izvrsnosti je potvrda dugogodišnjeg sustavnog i kvalitetnog rada Ilirije d.d. koji tvrtku svrstava u sam vrh domaćeg gospodarstva, a predstavlja i međunarodno priznatu oznaku ekonomske kvalitete i izvrsnosti.


05.02.2021.


Halal certifikat

14. lipnja 2017. godine - Iliriji d.d. je postala ponosni vlasnik certifikata HALAL kvalitete koji potvrđuje poštivanje halal sustava kod upravljanja kvalitetom u pripremanju i pružanju usluga hrane, pića i smještaja za hotel Adriatic, restoran „Marina Kornati“, event brod Nada i Ražnjevića dvore AD 1307.


Zoover certifikat 2011.g., 2013.g.

Hotel Adriatic ***- Ilirija d.d. Biograd - dobitnik Zoover certifikata za najbolju preporuku.

Zoover International (zoover.com) najveći je neovisni portal u Europi vezan za putovanja, turističke objekte i destinacije i s komentare gostiju. Zbog kvalitete informacija i objektivnosti, velik broj gostiju putem zoover.com bira destinaciju u kojoj će provesti godišnji odmor.


HACCP certifikat
Ilirija d.d. posjeduje certifikat HACCP s kojim jamči visoki stupanj kontrole prilikom procesa proizvodnje i distribucije prehrambenih proizvoda koji omogućava identifikaciju i procjenu svih mogućih opasnosti, prevenciju i kontrolu istih te osiguravanje provođenja mjera za djelotvoran način rada.


Index DOP-a

Nagrada Indeks DOP-a zajednička je inicijativa HGK i HR PSOR-a nastala s ciljem da se istaknu hrvatska poduzeća koja razumiju i na pravi način implementiraju društveno odgovorno poslovanje.


Certifikat ISO 9001

Ilirija d.d. primjenjuje visoke standarde kvalitete. Ima uspostavljen i certificiran sustav upravljanja kvalitetom, sukladno normi ISO 9001, koji se temelji na proizvodima i uslugama koji su u skladu s zakonskim i regulatornim zahtjevima, na orijentaciji prema gostu i trajnom poboljšanju rada i partnerskih odnosa s dobavljačima čime dokazuje svoju posvećenost kvaliteti i zadovoljstvu gostiju.


Travelife certifikat

Ovaj značajan certifikat najviše razine, potvrda je postignutih rezultata Ilirije d.d. u održivom poslovanju te ispunjenja najviših kriterija na području odnosa prema zaposlenicima, zaštite okoliša i uključenosti u lokalnu zajednicu.


Zelena energija

Ilirija d.d. koristi "zelenu" električnu energiju i korisnik je certifikata i žiga ZelEn koji jamči da je električna energija koju koristimo u cijeloj tvrtki potekla iz obnovljivih izvora.


Zeleni ključ

Camping Park Soline dobitnik je međunarodnog priznanja Zeleni ključ, ekološke oznake koja se dodjeljuje isključivo smještajnim objektima koji smanjuju svoje negativne učinke na okoliš kroz optimalizaciju potrošnje energenata, sortiranje otpada i educiraju svoje osoblje i goste o svim aspektima zaštite okoliša i održivog razvoja.


Green Mark - SIGN OF EXCELLENCE je vodeća hrvatska oznaka za izvrsnost u zelenom gospodarstvu, a koja se dodjeljuje za usluge i proizvode s izrazito izraženom komponentom održivosti. Oznaka se može dodijeliti za cjelokupno poslovanje pravnog subjekta ili za pojedinačne brendove. Ilirija d.d. je nositelji oznake 'Green Mark' (2014. - 2019.).


Plava zastava

Plava zastava za plaže i marine međunarodni je ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja, čiji je glavni cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom. Plava je zastava danas u svijetu vrlo cijenjena turistička oznaka koja je sve brojnijim turistima važan orijentir prilikom odabira destinacije. Od 2004. godine marina Kornati nosioc je Plave zastave.


Priznanja

Tvrtka prijatelj zdravlja

Biograd na Moru, 30.08.2018.


liriji d.d., turističkoj kompaniji iz Biograda na Moru, dodijeljeno je priznanje „Tvrtka prijatelj zdravlja“. Goranu Ražnjeviću, predsjedniku Uprave Ilirije d.d., priznanje je uručila gđa.doc.dr.sc. Danijela Štimac Grbić, dr. med., ispred Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje je zajedno sa Ministarstvom zdravlja u okviru Nacionalnog programa, Živjeti zdravo “niciralo i pokrenulo modul „Tvrtka prijatelj zdravlja“. Ilirija je druga turistička kompanija u Republici Hrvatskoj nositeljica priznanja „Tvrtka prijatelj zdravlja“. Sve o onome što tvrtku čini prijateljem zdravlja te kako dobiti oznaku „Tvrtka prijatelj zdravlja“ pročitajte u brošuri Tvrtka prijatelj zdravlja.

Više na: Hrvatski zavod za javno zdravstvo - Iliriji d.d., turističkoj kompaniji iz Biograda na Moru, dodijeljeno priznanje „Tvrtka prijatelj zdravlja“ projekta „Živjeti zdravo“Zadar, 14.10.2014.


U akciji Zadarskog lista i Turističke zajednice Zadarske županije, dodijeljeno je turističko priznanje za unapređenje turističke ponude ruralnog turizma u zadarskoj županiji: ILIRIJA d.d. – Ražnjevića Dvori A.D. 1307


Zagreb, 02.10.2014.

Uručene su godišnje nagrade najboljima u ruralnom turizmu „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, u organizaciji udruge „Klub članova - Selo“ i tvrtke „HF Eko Etno Grupa“. Predstavnici većine hrvatskih županija, koje su nominirale svoje lokalne projekte ruralnog turizma za ovu nagradu, predstavili su na prigodnoj izložbi svoju ponudu ruralnog turizma. Posebno priznanje za inovacije u turizmu: Ražnjevića dvori A.D. 1307 – Ilirija d.d., Zadarska županija


Nagrade

Masterweb 2015

U sklopu konferencije 'Weboo 2015 – Dan Internetskog Marketinga', dodijeljene su nagrade ''Masterweb 2015'' u 3 kategorije:

  • Najbolje internetsko bankarstvo
  • Najbolja foto-galerija
  • Najbolji servis za online prodaju ulaznica

Ilirija d.d. je pobjednica u kategoriji - Najbolja fotogalerija, s ocjenom 5,0 jednoglasnom odlukom odabrana je kao najbolja od svih prijavljenih.

Više na: Večernji list - Dodijeljene su prestižne Masterweb nagrade


Amabasador hrvatskog kongresnog turizma 2013.

Za uspješnu organizaciju insentiva Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizma dodijelila je Iliriji, odnosno Tomislavu Karamatiću, direktoru Ilirijinog objekta Arsenal Zadar, nagradu Ambasador kongresnog turizma u kategoriji najkreativnija izvedba insentiva u 2013.godini Chevrolet Trax media.


Čovjek - ključ uspjeha u turizmu 2012.

Za djelatnika 2012. godine u kategoriji djelatnika prodaje i marketinga izabrana je Marijana Prtenjača, direktorica prodaje Ilirija Hotela.

Dodjeljuje Hrvatska turistička zajednica najboljim zaposlenicima u hrvatskom turizmu. Neki od kriterija za dobivanje ovog prestižnog priznanja su profesionalno obavljanje posla (stručnost, poduzetnost, inovativnost), odnos prema turistima i gostima (ljubaznost, urednost, komunikativnost, kompetentnost), ostvareni rezultati i prihvaćenost u radnoj sredini.