Natrag na vrh

Zadarska regija

NP Kornati

 

 

NACIONALNI PARK KORNATI & PARK PRIRODE TELAŠĆICA

 

Zanimljivost, jeste li znali?
Dobitnik Nobelove nagrade za književnost George Bernard Shaw, napisao je: „Posljednjeg dana stvaranja, Bog je želio okruniti svoje djelo, pa je od suza, zvijezda i daha stvorio Kornate“.

Doživite poseban osjećaj kroćenja mora tradicionalnim drvenim brodom s kojim i od kojeg su svakodnevno živjeli naši preci. Vodimo vas na cjelodnevno krstarenje do najrazvedenijeg dijela Sredozemlja sa 150 otoka i otočića na 320 hektara, od kojih je velika većina na zaštićenom području Nacionalnog Parka Kornati.
Pogledajte veličanstvene strme stijene koje su se pri stvaranju ovih vulkanskih rajskih otoka odlomili u bezdan i načinili zid koji od otvorenog mora štiti uvale s najljepšim smaragdnim morem na Jadranu.
Izlet se nastavlja uplovljavanjem u Park prirode Telašćica, prirodnom nastavku Kornata, najvećoj i najsigurnijoj uvali na Jadranu gdje se možete kupati u samoj uvali ili u Slanom jezeru koje ima i ljekovita svojstva zbog vrlo visokog saliniteta, te šetnjom posjetiti vidikovac iznad 150 metarskih klifova koji se strmoglavljuju u otvoreno more na jugu Dugog otoka.

 

Cjelodnevni grupni izlet, u ponudi od ožujka do listopada.
Cijena: na upit

Posebna pogodnost:
Popust za djecu 0 – 12 godina – 100 %
 

  • Vrijeme trajanja:
    9:00 h - 17:30 h

     
  • U cijenu uključeno:
  • piće dobrodošlice, sendvič, ručak (riba i meso sa grilla + salata) te vino, voda i sokovi po želji, vodič koji vas vodi kroz cijeli izlet.

 

Sva prava pridržana.