Marina Kornati
Marina Kornati

Kolijevka nautičkog turizma Hrvatske

Tražite li vez ili charter plovilo za istraživanje prekrasnih arhipelaga u srcu Jadrana? Zanima li Vas prvoklasna gastronomija uz pogled na brodove i stari grad Biograd? Želite li biti u središtu događanja za vrijeme najvećeg nautičkog sajma u Hrvatskoj – Biograd Boat Showa?

Marina Kornati u Biogradu pravo je mjesto za Vas!

img

Biograd je kolijevka nautičkog turizma u Hrvatskoj. Nakon izgradnje prve hotelske lučice 1974. sa 100 vezova za svoje hotele Ilirija i Kornati i organiziranja prve charter flote na Jadranu s preko 40 plovila, Ilirija d.d. je 1986. izgradila novu Marinu Kornati u zapadnom dijelu Biograda i time postavila temelj za nastanak vodećeg nautičkog i regatnog centra u ovom dijelu Europe.

Današnja Marina Kornati ukupne površine preko 90.000 m2 na moru i gotovo 40.000 m2 na kopnu spada među Top 3 marina u Hrvatskog i pokretač je razvoja nautičkog turizma na biogradskom području. Zahvaljujući nautičkom potencijalu grada te viziji Ilirije d.d., Biograd je postao centar razvoja nautičkog turizma.

U marini se godišnje održi preko 40 domaćih i međunarodnih regata svih klasa na kojima sudjeluje do 10.000 jedriličara iz cijelog svijeta, što Marinu Kornati čini nautičkim i regatnim centrom Jadrana. Posebno mjesto zauzima Biograd Boat Show, najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe.

Matična tvrtka Ilirija d.d. konstantno ulaže u razvoj marine Kornati, uz poseban naglasak na održivost i ekologiju. Osim povećanja kapaciteta i podizanja razine tehničke opremljenosti, izgrađeni su tehnički pročišćivač voda i eko skladište. Marina Kornati već godinama ima međunarodnu Plavu zastavu koja je pokazatelj visokog standarda u zaštiti mora i obale.

Sadržaji:

15 gatova s priključcima za struju i vodu

15 gatova s priključcima za struju i vodu

705 vezova za plovila do 23 metra

705 vezova za plovila do 23 metra

A'la carte

A'la carte

Bar s terasom

Bar s terasom

BESPLATNI WIFI

BESPLATNI WIFI

Captain's Club

Captain's Club

Dnevni kapacitet: 150 plovila i 2000 osoba u tranzitu

Dnevni kapacitet: 150 plovila i 2000 osoba u tranzitu

Dozvoljeni ljubimci

Dozvoljeni ljubimci

Hotelska marina

Hotelska marina

Konferencijska dvorana

Konferencijska dvorana

Najstroži međunarodni standardi zaštite okoliša: pročišćivač voda, eko skladište

Najstroži međunarodni standardi zaštite okoliša: pročišćivač voda, eko skladište

PARKING

PARKING

Plava zastava: visoki standardi zaštite mora i obale

Plava zastava: visoki standardi zaštite mora i obale

Sanitarni blokovi

Sanitarni blokovi

Seafood restoran

Seafood restoran

Vezovi
Vezovi
705 vezova u tri međusobno povezane cjeline marine
img

Glavna marina

 • Ukupno 705 vezova za plovila do 23 metra
 • 15 gatova pod nadzorom 24 sata dnevno
 • parking za 700 automobila
 • širina ulaza u marinu: 40 m
 • najveća dubina (gaz): 6,50 m
 • priključak struje 16 A, 32 A (monofazni i trofazni), 63 A (trofazni) – ukupno 850 priključaka. Na svakom ormariću europskog standarda je 6 priključaka za električnu struju i 2 priključka za vodu na razmacima od 9 m
 • priključak vode 4 – 5 bara (ukupno 270 priključaka)

Marinu Kornati čine tri međusobno povezane cjeline: centralni, zapadni i južni akvatorij. Marina Kornati proteže se na 39.688 m2 kopnene površine i 91.912 m2 morske površine podijeljene u tri akvatorija: centralni s 435 vezova (od čega 365 u moru i 70 na kopnu), zapadni sa 190 vezova i južni s 80 vezova.

img

Hotelska marina

Hotelska marina nalazi se u lučici ispred hotela Kornati i služi za smještaj manjih motornih brodova. Prilagođena je za brzi svakodnevni pristup arhipelagu. Rezervirajte svoje mjesto u hotelskoj marini i hotelu Kornati i doživite odmor iz snova!

Kopneni dio marine obuhvaća velik prostor za servis i održavanje plovila te parking za 700 automobila. Sanitarni blokovi s tuševima nalaze se u svakom od akvatorija. Gatovi su pod nadzorom 24 sata na dan, a potrošnja vode i struje uračunata je u cijenu veza.

Servisi i usluge
Servisi i usluge
img
Općenito o uslugama servisa

Vlasnicima plovila Marina Kornati omogućuje kompletnu uslugu – od veza i boravka do kompletnog servisa i održavanja. U marini se nalazi servisna zona za popravke i održavanje plovila te suhi vez.

 • istezalište za dizanje i spuštanje plovila
 • dizalica 10 t i travel lift 50 t
 • širina navoza 7m
 • odlagalište opasnog otpada

Za usluge dizanja, spuštanja i prijevoza plovila unutar marine na raspolaganju su dizalica od 10 tona i travel lift od 50 tona nosivosti, a širina navoza je 7 m. Potrebna je prethodna rezervacija termina.

Na platou servisne zone nalazi se i odlagalište opasnog otpada. Budući da prilikom radova u marini nastaje potencijalno opasan otpad (filteri, otpadno ulje, ambalaže boja i ulja itd.), u marini vodimo posebnu brigu o ekološkom postupanju i zbrinjavanju takvih vrsta otpada.

img
Popis servisera

Osim vlastitih servisnih kapaciteta, u Marini Kornati nautičarima su na raspolaganju usluge vanjskih tvrtki koje djeluju na području marine. Na taj je način zaokružena ponuda usluga koje nautičarima mogu zatrebati za pripremu plovila prije sezone odnosno održavanje tijekom cijele godine.

 • popravak i održavanje plovila, motora, brodoplastike i elektronike
 • pomoć i dostava na moru, obuka skipera, usluga ronioca
 • iznajmljivanje i opremanje plovila, charter, čišćenje, uređenje interijera

U Marini Kornati nalaze se radionice za održavanje i popravak plovila i motora, elektro-radionice, radionice za popravak jedara, opskrba rezervnim dijelovima i opremom te tri servisne hale s radionicama za popravak brodskih motora, tokarenje i bojenje plovila, tokarskom radionicom, skladištem za zapaljive tekućine. U neposrednoj blizini marine nalazi se praonica, benzinska postaja, opskba plinom...

img
Marina Kornati - vodeća charter destinacija na Jadranu

Još od prve Ilirijine charter flote u hotelskoj lučici 1970-ih, Biograd je bio i ostao lider u području nautičkog i charter turizma.

 • vodeći charter centar na Jadranu
 • charter flota s preko 300 plovila: motorne jahte, jedrilice, katamarani
 • prateći sadržaji i usluge za pružatelje i korisnike charter usluga

Današnja Marina Kornati zadržala je status vodećeg charter centra na Jadranu s preko 300 plovila u charteru u vlasništvu desetak vodećih hrvatskih i međunarodnih charter tvrtki koje posluju unutar marine i koje se također bave i prodajom plovila.

Za njih i sve ostale korisnike usluga marine osigurani su moderna tehnička opremljenost prema međunarodnim standardima, servisna zona, parking, smještaj u hotelima Ilirije, ugostiteljski sadržaji i sve ostale prateće usluge važne za charter turizam kao štosu organizacija regata, škola jedrenja te radionice, predavanja i seminari iz područja nautike.

img
Yacht Club Biograd

Od svog osnutka 1984. godine, Yacht Club Biograd organizirao je brojne nautičke manifestacije i natjecanja. Zahvaljujući aktivnostima kluba, u Biogradu se održavaju regate jedrilica različitih klasa i druge aktivnosti vezane uz more.

 • godišnje preko 40 regata svih klasa
 • preko 10.000 sudionika iz cijelog svijeta
 • podrška Ilirije d.d. i charter tvrtki

Klub podržavaju Ilirija d.d. i charter tvrtke sa preko 300 plovila. Osim natjecateljskih, klub organizira i brojne tematske i humanitarne regate povodom posebnih obljetnica i događanja (Marina Kornati Cup, Biograd Cup, regata sv. Stošije, sv. Nikole i sv. Valentina, božićna regata, karnevalska regata itd.).

img
Ostale usluge

Korisnicima Marine Kornati na raspolaganju je cijela paleta popratnih usluga u samoj marini i ostalim objektima Ilirije za ispunjen i ugodan boravak. Zahvaljujući širokom portfelju objekata i usluga, Ilirija posjetiteljima Marine Kornati može ponuditi cijelu lepezu dodatnih usluga kako bi njihov boravak u marini bio ispunjen i nezaboravan.

 • ronilački centar
 • catering restorana Marina Kornati,
 • usluga praonice
 • fizikalna terapija, wellness i frizerski salon (poseban popust za korisnike marine),
 • restorani i barovi
 • izleti (prodaja karata), mjenjačnica, transferi, najam bicikli, rent a car
Restoran Marina Kornati
Restoran Marina Kornati
​Okusi mora i Dalmacije u kolijevci nautičkog turizma
img

Nautičari znaju da su siguran vez i dobra, domaća hrana preduvjeti za ispunjen nautički odmor. Restoran Marine Kornati mjesto je koje ne biste trebali propustiti tijekom svog boravka u Biogradu!

Boat Show
Boat Show
Najveći nautički sajam u Hrvatskoj i Srednjoj Europi
img

Ovogodišnji datum održavanja: 25. – 29.10.2023.

Petodnevni spektakl na moru, najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe s nizom poslovnih susreta, zabavnih sadržaja i popratnih programa: Biograd Boat Show nastavlja obarati rekorde posjećenosti i popularnosti, dokazujući svoj status vodećeg nautičkog događanja na Jadranu.

Zahvaljujući organizacijskoj sposobnosti i velikom entuzijazmu svih zaposlenika Ilirije d.d., jesenski sajam nautike u Biogradu kao najznačajnija nautička manifestacija u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe svaku godinu privlači rekordni broj sudionika i posjetitelja. Biograd Boat Show je vrhunska nautička manifestacija i središnje mjesto okupljanja ključnih segmenata hrvatske nautičke industrije, čime se Biograd iz godine u godinu potvrđuje kao nautičko središte Jadrana.

 • idealan petodnevni termin na početku jeseni
 • centar nautičkog turizma u srcu Jadrana
 • preko 300 izlagača, 300 izloženih brodova i 20.000 posjetitelja u 2022. godini


Od „otvorenih dana“ do vodećeg jesenskog nautičkog sajma

ILIRIJA d.d. pokrenula je 1999. godine zajedno s Yacht Clubom Biograd i charter tvrtkama koje posluju unutar marine proljetne „Otvorene dane“ kao prvu manifestaciju te vrste u sjevernoj Dalmaciji s ciljem prezentacije raznih sektora nautičke i charter djelatnosti u Biogradu, kolijevci nautičkog turizma Hrvatske. Otvoreni dani prerasli su u najveću nautičku manifestaciju u Hrvatskoj i šire – Biograd Boat Show, koji se od 2004. godine organizira kao jesenski nautički sajam uz stalni rast svake godine.


„4 u 1“

Biograd Boat Show objedinjuje četiri vrste sajma u jednom: izlagački sajam Biograd Boat Show, kongresni sajam Dani hrvatske nautike, charter sajam Croatia Charter Expo i poslovni sajam Biograd B2B. Izložbeni dio sajma iz godine u godinu oduševljava nizom svjetskih i hrvatskih premijera, dok je poslovni segment sajma organiziran putem online B2B platforme za poslovno umrežavanje tvrtki iz nautičkog sektora, što je višegodišnja posebnost BBS-a. Croatia Charter Expo također nastavlja obarati rekorde i potvrđuje potrebu stranih i domaćih charter kompanija, agencija i tvrtki usko povezanih s charterom za ovakvim oblikom okupljana u sklopu nautičkog sajma.

 • preko 800 potvrđenih poslovnih B2B sastanaka
 • sudjelovanje tvrtki iz 30 zemalja diljem svijeta
 • preko 100 charter tvrtki s više od 3000 aktivnih charter plovila, od čega 1800 iz Hrvatske


Biograd Boat Show – sajam po mjeri izlagača

Formula našeg uspjeha polazi od prilagođavanja potrebama izlagača, što je bila i ostala naša nit vodilja prilikom organizacije sajma. Zahvaljujući terminu održavanja krajem listopada, sajam doprinosi poboljšanju nautičke ponude i produženju turističke sezone koju u Biogradu tradicionalno otvaraju i zatvaraju nautičari. Ilirija svim izlagačima i posjetiteljima nudi posebne cijene smještaja i cijelu paletu popratnih usluga, čime se povećava atraktivnost sajma i stvara razlog više posjet Biogradu tijekom održavanja Biograd Boat Showa.

 • smještaj za izlagače i posjetitelje u hotelima Ilirije po posebnim cijenama
 • termin krajem listopada – produženje turističke sezone
 • kompletna ponuda popratnih sadržaja Ilirije d.d.

U marini Kornati posebno je izražena briga za okoliš, čemu se pristupa sustavno i dosljedno. U tome uvelike pomaže međunarodni standard upravljanja okolišem prema normi ISO 14001, implementiran i certificiran 2014. godine. Uz pomoć ovakvog sustava sve nautičke aktivnosti koje mogu imati negativan utjecaj na okoliš svodimo na najmanju moguću mjeru. Marina Kornati od 2004. godine ima i Plavu zastavu, međunarodnu ekološku oznaku za zaštitu mora i priobalja s ciljem održivog upravljanja i gospodarenja morem i obalnim pojasom. Plava zastava je danas u svijetu i najpriznatiji model ekološkog odgoja i obrazovanja i obavješćivanja javnosti. Uz stalna ulaganja u tehničku opremljenost marine, posebno ističemo da u marini Kornati otpadna voda nastala prilikom pranja brodova prolazi kroz fizikalno-kemijski pročistač prije ispusta koji se redovito održava i nadograđuje, a kakvoća ispuštene vode provjerava se putem ovlaštenog laboratorija. U marini su ugrađeni i brojni separatori oborinskih voda kojima se sprečava da bilo kakvo onečišćenje s manipulativnih površina u marini dospije u more.

Pri servisiranju plovila često nastaje otpad koji je potrebno posebno zbrinuti: motorno ulje, filteri, baterije itd. Ako servisiranje svog plovila povjerite djelatnicima servisa, oni će se pobrinuti da sav otpad bude propisno zbrinut. Ako pak sami servisirate svoje plovilo, molimo da sav opasni otpad odložite u za to predviđene spremnike.

Stalna briga za okoliš iziskuje i posebnu skrb za opasni otpad koji nastaje unutar marine. Stoga smo uredili tri stanice za njegovo prikupljanje. Molimo Vas da ih koristite kako biste odložili otpadno ulje I. i II. kategorije, otpadne uljne filtre, rabljeno motorno ulje, otpadne akumulatore i baterije, otpadne uljne kante, uljne krpe, onečišćenu ambalažu, tehnološki mulj te otpadnu ambalažu od boja i lakova.

Na planu marine Kornati označene su glavne lokacije za zbrinjavanje otpada.

Ako Vam je potrebna pomoć za odlaganje ovih vrsta otpada, slobodno se obratite recepciji Marine ili jednom od naših mornara. Naši djelatnici će Vam sa zadovoljstvom pomoći.

Za slučaj ekološkog incidenta unutar marine (npr. izlijevanje goriva) marina posjeduje i plutajuću eko-branu kojom se zaustavlja širenje zagađenja izvan akvatorija marine.

Opasni otpad odvozi ovlaštena tvrtka Cian d.o.o. s kojom Ilirija d.d. ima sklopljen ugovor.

Pozivamo i Vas da nam pomognete u održavanju marine urednom i čistom na zadovoljstvo svih korisnika!