Tragom blaga samostanskih riznica

Tajne i blaga najstarijih samostana na ovim prostorima pričaju tisućljetnu povijest ovoga kraja. Vodimo vas do čarobnog krajolika u tišinu samostana na brdu Čokovac nad Tkonom gdje ćete upoznati posljednje utočište muškog benediktinskog reda u Hrvatskoj, prvog zapadnog kršćanskog samostanskog reda u Europi, a potom i franjevce u mjestu Kraj.

U Zadru vas vodimo u riznice slavnog ženskog benediktinskog samostana svete Marije sa Stalnom izložbom crkvene umjetnosti ''Zlato i srebro Zadra'', a potom i u najstariji franjevački samostan na ovom tlu osnovanog od samog utemeljitelja reda svetog Franje dok je boravio na ovim obalama.

Manastir srpske pravoslavne crkve Krupa na čudesnom mjestu nedaleko izvora krške rijeke Krupe pod Velebitom čuva u svojoj riznici fermane turskih sultana i jedne od najljepših primjera ikona italo-kretske škole.

Na najrazvedenijem hrvatskom otoku Pagu, u gradu Pag, dovršenom po uzoru na idealni renesansni grad, posjetit ćemo samostan benediktinki sv. Margarite koje svoje stoljetno blago, uključujući i čuvenu Pašku čipku koju su radile za caricu Mariju Tereziju, izlažu u sklopu Stalne izložbe crkvene umjetnosti.

Sažetak programa

1. dan
Pašman: benediktinski samostan na Čokovcu i franjevački samostan u Kraju (transfer brod/kombi-trajekt)

2. dan
Zadar: samostan benediktinki sv. Marije i samostan sv. Frane Asiškog

3. dan
Krupa: manastir Krupa

4. dan
Pag: samostan sv. Margarite

Paket u ponudi cijele godine (min. 6 osoba).

Šaljemo Vam ponudu na upit!

Cijena uključuje: prijevoz, vodiča, ulaznice, lunch paket