Natrag na vrh

Covid-19 informacije

Želimo Vam siguran i odgovoran povratak putovanjima.
U Iliriji d.d. odgovorno brinemo o zdravlju i sigurnosti svojih gostiju, zaposlenika i okoline u kojoj poslujemo. Dosad primijenjivane visoke standarde higijene i čistoće dodatno smo unaprijedili te poduzeli potrebne korake za povećanu higijenu i sanitarne uvjete kako bi Vam osigurali siguran i zdrav boravak u našim hotelima, kampu, marini, kao i u našim restoranima i barovima.
 


 

INFORMACIJE O PUTOVANJU U HRVATSKU: COVID-19

 

Putnici koji putuju u Republiku Hrvatsku iz jedne od država članica EU/EGP


Putnicima koji dolaze neposredno iz država i/ili regija članica Europske unije, odnosno država i/ili regija članica schengenskog prostora i država pridruženih schengenskom prostoru,  neovisno o državljanstvu, omogućit će se ulazak u Republiku Hrvatsku bez potrebe predočenja EU digitalne COVID potvrde ili bilo koje druge epidemiološke potvrde (nalaz testa, potvrda o cijepljenju itd.) te bez određivanja samoizolacije.
Navedeni putnici ne trebaju dostavljati najavu putovanja putem stranice Enter Croatia.

Državljani država članica EU/EGP kao i članovi njihove obitelji koji putuju u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja, odnosno onih koje nisu članice EU/EGP

 

Državljani država članica Europske unije (uključivši i hrvatske državljane), odnosno država članica schengenskog prostora i država pridruženih schengenskom prostoru, kao i članovi njihovih obitelji te državljani trećih zemalja koji su osobe s dugotrajnim boravištem, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, moraju predočiti važeću i valjanu EU digitalnu COVID potvrdu.
 Iznimno, prethodno navedenim putnicima koji još ne posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, omogućit će se ulazak u Republiku Hrvatsku uz: negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa - BAT ,potvrdu ne stariju od 270 dana o primitku dvije doze cjepiva koje se koristi u državama članicama EU 
 potvrdu o preboljenju COVID-19 i primitku jedne doze cjepiva koje se koristi u državama članicama EU;  predočenje pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa, kojim se potvrđuje da se vlasnik oporavio od infekcije virusom SARS-CoV-2, pri čemu je taj test napravljen unazad 180 dana, a stariji od 11 dana od dana dolaska na granični prijelaz ili uz predočenje liječničke potvrde o preboljenju; ili PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje - BAT na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku.

  


Sigurnost i zdravlje gostiju i zaposlenika, naš su fokus. Pratimo  preporuke stručnjaka i nadležnih institucija na temu COVID-19 te prilagođavamo naše procese kako bismo maksimalno zaštitili okolinu u kojoj se boravi. 

 

 Državljani trećih zemalja

Državljanima trećih zemalja, koji nisu članovi obitelji državljana država članica schengenskog prostora i država pridruženih schengenskom prostoru, niti su osobe s dugotrajnim boravištem, moraju predočiti važeću i valjanu EU digitalnu COVID potvrdu. Iznimno, prethodno navedenim putnicima koji ne posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, omogućit će se ulazak u Republiku Hrvatsku uz:  negativnog nalaza PCR testa ili brzog antigenskog testa - BAT na SARS-CoV-2, pri čemu BAT test mora biti sa Zajedničke liste brzih antigenskih testova koje međusobno priznaju države članice Europske Unije.

Za sve strane putnike koji putuju iz neke od država trećih zemalja, neovisno o državljanstvu, zbog skraćenja procedure na graničnom prijelazu, savjetujemo prethodno ispunjavanje najave putem aplikacije Enter Croatia.

 TESTIRANJE NA SARS-CoV-2

Kako bismo sigurnost i zdravlje naših gostiju održali na najvišoj razini, uveli smo mogućnost testiranja na COVID-19 za sve svoje goste.

Termin za testiranje potrebno je dogovoriti na recepciji svog smještajnog objekta (hotel, kamp ili marina), najmanje 24 sata unaprijed. Kako biste osigurali termin, predlažemo vam da se javite i prije radi komunikacije i provjere raspoloživosti.

 

Gosti imaju mogućnost biranja između PCR ili brzog antigenskog testa (BAT):

1. PCR test na SARS-CoV-2
Nalaz: u roku od 24 sata od dolaska uzorka u laboratorij 
Uzorak se uzima iz nosa Cijena: 650,00 kn (cca 87 €)

Prijevod testa na engleski jezik: 50,00 kn

 

 2. Antigenski test na SARS-CoV-2
Nalaz: 1 sat od uzimanja uzorka 
Uzorak se uzima iz nosa 
Cijena: 50 kn (cca 27 €)

 

 

 

 

 


Fleksibilne rezervacije

Za sve rezervacije u 2022.g. vrijedi fleksibilna politika rezervacija, neovisno o cjeniku ili ...

Zajednički prostori

Certificirani svi objekti Ilirije d.d. (hoteli, kamp, marina, ugostiteljski objekti i ostalo) ...

Hrana i piće

Uveden sustav sigurnog rukovanja s hranom utemeljen na načelima HACCP sustava Lokalno ...

Hotelske sobe

Ulaskom u sobu/  mobilnu kućicu, gostima jamčimo da je soba / mobilna kućica u ...

SPA ZONA & fitness (Hotel Ilirija 5. Kat)

Termin korištenja SPA zone i fitness dvorane se dogovara mailom,  telefonom  ...

Wellness centar & Frizerski studio SALVIA (Hotel Ilirija, prizemlje)

Termin korištenja svakog tretmana se dogovara mailom,  telefonom  ili putem ...

Zatvoreni bazen (hotel ILIRIJA) i otvoreni bazen (hotel ADRIATIC)

Dezinfekcijski punkt na ulazu u bazen Dezbarijera  s hiperkloriranom vodom prilikom ...

Konferencije i eventi

Mogućnost streaming-a i hibridnih sastanaka Učestalo čišćenje i ...

Izleti i aktivnosti

Ilirija Travel Kako započinjemo planirati povratak našim aktivnostima, sigurnost i ...

Česta pitanja/odgovori Covid-19

1. Kako mogu promijeniti ili otkazati rezervaciju smještaja koju sam izvršio na stranicama Ilirije d.d.?  

STANDARDNI CJENIK

Besplatno otkazivanje rezervacije.

Rezervacija se može otkazati putem interneta najkasnije 7 dana prije dolaska.

Promjena datuma putovanja u 2022. godini besplatno do dva dana prije dolaska  (cijena vašeg aranžmana se mijenja ovisno o terminu boravka)

 U slučaja otkaza rezervacije 7-0 dana prije dolaska, naplaćuje se 10% od iznosa rezervacije.

 U slučaju nedolaska, a bez prethodnog otkaza rezervacije, teretimo Vašu karticu za ukupan iznos rezervacije.

 

 

PAKET ARANŽMANI/LAST MINUTE PONUDE

Uvjeti rezerviranja i otkaza variraju ovisno o određenoj ponudi.

Za više informacija kontaktirajte nas na sales@ilirijabiograd.com ili 023 385 556

 

2. Kako mogu promijeniti ili otkazati rezervaciju smještaja u objektima Ilirije d.d. koju sam izvršio putem Bookinga, Expedije ili neke druge putničke agencije?

Molimo Vas kontaktirajte agenciju ili pružatelja usluge kod kojeg ste rezervirali smještaj i saznajte sve o mogućnostima promjene termina dolaska ili otkaza rezervacije.

 

3. Koji je rok za izmjenu rezervacije?

Promjenu termina odmora moguće je ostvariti do 2 dana prije vašeg dolaska. Za više informacija mozete nas kontaktirati na sales@ilirijabiograd.com  ili na +385 23 383 556

 

4. Da li mogu termin rezervacije prebaciti za neki drugi datum?

Za promjenu termina mozete nas kontaktirati na sales@ilirijabiograd.com ili na +385 23 383 55

 

5. Koje mjere zaštite protiv koronavirusa su na snazi u Hrvatskoj?

Službena stranica Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (www.koronavirus.hr).

Na stranicama Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo također možete pristupiti svim važećim preporukama i kontaktima (https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/ , https://www.hzjz.hr/priopcenja-mediji/koronavirus-najnoviji-podatci/).

 

6. Koje mjere zaštite protiv koronavirusa poduzimate u vašim hotelima i kampovima?

Kroz rad dosljedno vodimo brigu o higijeni i čistoći u našim objektima. Prilikom pojave epidemije implementirane su mjere koje su u skladu sa najnovijim preporukama odnosno  epidemiološkim mjerama protiv koronavirusa.

Sustav sigurnosti gostiju i naših djelatnika obuhvaća:

  • dodatne mjere sigurnosti u pripremi i posluživanju hrane
  • temeljito čišćenju i dezinfekciji smještajnih jedinica
  • dezinfekcijski punktovi u svima našim objektima
  • edukacija djelatnika o provođenju preventivnih mjera

 

Više pročitajte u našem dokumentu Covid mjere.

 

 

7. Hoćemo li imati na raspolaganju dovoljno dezinfekcijskih sredstava ?

U zajedničkim prostorima objekata  gostima su osigurana efikasna dezinfekcijska sredstva, također naši zaposlenici su educirani za korištenje učinkovitih sredstava za dezinkekciju i osigurana su im sva propisana zaštitna sredstva za rad.

 

8. Na koje sve načine se možemo prijaviti u objekt i odjaviti?

Prijava je moguća na recepciji hotela/kampa ili putem linka za web check-in kojeg ćete primiti na Vaš e-mail 48 sati prije dolaska u hotel.

Ukoliko niste primili e-mail sa linkom možete kontaktirati službu prodaje na: sales@ilirijabiograd.com ili na telefon 00385 (0) 23  383 556

 

Odjava je moguća na recepciji hotela/kampa.

 

9. Hoćemo li se moći slobodno kretati po cijelom gradu držeći se sigurnosnog razmaka?

Slobodno kretanje po gradu je omogućeno i gostima i građanima, ali i dalje je na snazi preporuka o važnosti držanja razmaka.

 

10. Imate li organiziranu dežurnu liječničku službu u slučaju pojave simptoma zaraze koronavirusom?

U Iliriji d.d. vodimo računa o svim protokolima i mjerama higijenske ispravnosti, zaštiti zdravlja i postupcima propisanim od strane Svjetske zdravstvene organizacije. Stručna služba zdravstvene kontrole zadužena je da od 0-24 svakodnevno prati stanje u svim objektima tvrtke te u slučaju sumnje ili pojave bolesti postupaju sukladno protokolima te na učinkovit način osiguraju sprječavanje širenje iste.  

U slučaju potrebe Voditelj zdravstve kontrole Ilirije d.d. osigurat će u najkraćem mogućem roku  liječničku skrb i svu potrebnu koordinaciju.

 

16. Kome se obratiti u slučaju sumnje na zarazne bolesti ili alimentarne intoksikacije?

U slučaju da primijetite pojavu simptoma poput (povišena temperatura, povraćanje, proljev i itd.)  ili imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica, molimo ostanite u svojoj sobi i pozovite recepciju ili direktno našu službu zdravstvene kontrole koja Vam stoji na raspolaganju 24h dnevno:

 

Ivana Benčić, san.ing.
Voditelj zdravstvene kontrole i zaštite okoliša
mail: ivanab@ilirijabiograd.com
GSM: +385 98 314 272

 

Marina Čirjak, mag. ing. techn. aliment.
Voditelj odjela osiguranja kvalitete i kontrole hrane i pića
mail: marinac@ilirijabiograd.com
GSM: +385 99 368 5450


Sva prava pridržana.