Natrag na vrh

Dani vitezova vranskih


18. & 19.08.2017.- (18:00 - 24:00)

18:00h
Otvaranje viteških tabora, srednjovjekovni sajam starih zanata i gastronomije, Vrana

21:00 -24.00h
Noćna bitka za Vranu –povijesno scenski spektakl

20.08.2017.
21:00 - Noćna bitka na moru, PakoštaneViteške igre održavat će se tijekom tri dana kroz dnevne i noćne viteške turnire u staroj utvrdi srednjovjekovnog templarskog hrama u Vrani, koji je jedan od rijetkih sačuvanih u Europi.
Gastro spektakl pripreme srednjovjekovnih specijaliteta koje su jeli vitezovi i templari s namirnicama koje su se tada koristile i pripremale u glinenim posudama.

Uvertira u samo događanje bit će svečano otvaranje u Pakoštanima u četvrtak u 20 sati, kad će se održati velika noćna bitka u luci s originalnom galijom, srednjovjekovnim topništvom i vatrenim oružjem.Nakon završetka bitke bit će upriličen svečani defile viteških skupina.

Cijeli događaj odvijat će se podno Maškovića hana te srednjovjekovne Gradine gdje će se postaviti veliki tabor, borilište, prostor za srednjovjekovnu kuhinju i obrte.
Kako se radi o pravom povijesnom spektaklu, posjetitelji će moći vidjeti izuzetno bogate srednjovjekovne bitke, konjaničke predstave, streličare, mačevaoce, sokolare, žonglere, srednjovjekovnu kuhinju, obrte, radionice, školu glagoljice, zabavu u orijentalnom stilu (kod turskog osvajanja Vrane) i sl.

 

BROŠURA: Vrana - probuđeni svjedok prošlosti (2.7 MB)

Newsletter prijava
Pratite nas

Sva prava pridržana.